Web Analytics Made Easy - Statcounter

همشهری‌آنلاین نوشت، در جریان تصویب لایحه بودجه ۱۴۰۱، مجلس موافقت خود با حذف ارز ترجیحی را مشروط به این کرد که کالاهای اساسی به نرخ شهریور ۱۴۰۰ به مردم ارائه شود.

همین موضوع، اجرای سناریوی کوپن الکترونیک را دوباره روی میز دولت قرار داد. اما در شرایط فعلی که نه سیستم کوپن آماده است و نه اقتضائات اقتصادی داخلی و جهانی با نرخ‌های سال ۱۴۰۰ تناسبی دارد، دولت خواستار حذف این شرط شده که البته با مخالفت مجلس روبه‌رو است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ماجرای شرط مجلس

به‌دنبال اجرای اصلاحات ناگزیر اقتصادی و حذف دلار ۴۲۰۰تومانی از اقتصاد ایران، قرار بود فرایند توزیع کالاهای اساسی از نظام توزیع یارانه ارزی به سمت مردمی‌سازی یارانه‌ها تغییر کند و مجلس برای موافقت با این درخواست دولت، شرطی گذاشت که درصورت حذف ارز ترجیحی، افزایش قیمت‌ها به‌گونه‌ای جبران شود که مردم برای کالاهای اساسی قیمتی بالاتر از نرخ شهریور ۱۴۰۰ پرداخت نکنند.

این شرط گرچه در اقتصاد متورم ایران و با تغییرات جهانی قیمت کالاهای اساسی غیرکارشناسی به‌نظر می‌رسد اما در آن زمان مورد موافقت سازمان برنامه‌وبودجه قرار گرفت و اتفاقا توزیع کالابرگ الکترونیک نیز برای اجرای این شرط مطرح شد.

اکنون دولت به دلایل مختلف خواستار حذف این شرط است و با ارسال لایحه‌ای به مجلس پیشنهاد حذف آن را ارائه داده است اما در مجلس واکنش‌هایی نسبت به این درخواست برانگیخته شده و رئیس مجلس می‌گوید که الزام همان است که در قانون بودجه آمده و با اجرای کالابرگ الکترونیک، همین الزام قانونی مبنای کار خواهد بود.

کوپن الکترونیک به کجا رسید؟

درصورتی‌که دولت بخواهد قیمت کالاهای اساسی را با تغییر شیوه پرداخت یارانه با همان نرخ شهریور ۱۴۰۰ به‌دست مردم برساند، بهترین راهکار این است که سهمیه افراد جامعه را به‌صورت کوپن تعیین کند تا لااقل هدررفت یارانه در نظام توزیع، به خزانه دولت تحمیل نشود.

جایگزینی کالابرگ الکترونیک به‌جای پرداخت نقدی یارانه حذف ارز ترجیحی یکی از راهکارهایی بود که برای اصلاحات اقتصادی مطرح شد. در ادامه آن گونه که به‌نظر می‌رسید، اجرای سناریوی توزیع کوپن الکترونیک محقق نشد.

آن گونه که وزیر اقتصاد درخصوص جایگزینی کالابرگ الکترونیک به‌جای پرداخت نقدی یارانه حذف ارز ترجیحی اعلام کرده، از ابتدا مقرر شده بود بعد از اتمام دوره آزمایشی این طرح، نتیجه به ستاد اقتصادی دولت اعلام شود و سپس اجرایی شده و توسعه پیدا کند.

احسان خاندوزی در حاشیه نشست ۲ روز پیش شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی گفت: هنوز به ستاد اقتصادی دولت نرسیده و اگر از سوی دولت تصمیم دیگری گرفته شود، اعلام خواهد شد.

مواضع مجلس

مجلس اصرار دارد که قانون درباره تأمین کالاهای اساسی از طریق کالابرگ، هنوز همان الزام تعیین شده در قانون بودجه؛ یعنی رساندن کالا به‌دست مردم با نرخ شهریور ۱۴۰۰ است.

در نشست علنی دیروز مجلس، محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به تذکر آیین‌نامه‌ای علی بابائی کارنامی، نماینده مردم ساری و میاندرود درباره درخواست دولت برای حذف شرط نرخ شهریور ۱۴۰۰، گفت: درباره اقلام کالاهای اساسی، مبنای کاری همان نرخ شهریور ۱۴۰۰ است و با اجرای طرح کوپن الکترونیک آماده شدن دولت برای سیستم واگذاری سبد کالا، این نرخ مبنای کار خواهد بود.

در جلسه دیروز مجلس، بابائی کارنامی در مقابل درخواست دولت برای حذف شرط نرخ شهریور ۱۴۰۰، تأکید کرده بود که خط قرمز مجلس در بررسی بودجه، حفظ قیمت کالاهای اساسی براساس نرخ شهریور ۱۴۰۰ بود.

توزیع نان تغییری نمی‌کند

در مبحث اصلاح نظام توزیع یارانه‌ها، نان، پرحاشیه‌ترین کالای اساسی بود که شایعات بسیاری در مورد آن مطرح شد اما وزیر امور اقتصادی و دارایی می‌گوید: برخلاف شایعات و گمانه‌زنی‌ها، دولت هیچ برنامه‌ای برای صدور کارت نان ندارد و براساس دستور رئیس‌جمهوری، قیمت خرید نان نیز در سال‌جاری برای مردم به‌هیچ‌وجه افزایش پیدا نخواهد کرد.

احسان خاندوزی با تأکید بر اینکه تاکنون هیچ بحثی در شورای اقتصادی دولت درباره صدور کارت نان مطرح نشده، گفت: برنامه‌ای در این زمینه وجود ندارد، بلکه چیزی که در دستور کار قرار گرفته بحث فروش نان به خانوارها از طریق کارت‌های بانکی است.

در این مورد نیز در چارچوب برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته، خانوارها می‌توانند با استفاده از کارت‌های بانکی که در اختیار دارند نسبت به خرید نان اقدام کنند.

منبع:تجارت نیوز

منبع: فردا

کلیدواژه: کالابرگ کالابرگ الکترونیک کالابرگ الکترونیکی کالابرگ خرید نان کالابرگ گوشت کالابرگ الکترونیک نرخ شهریور ۱۴۰۰ کوپن الکترونیک حذف ارز ترجیحی کالاهای اساسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۶۰۷۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتخابات مجلس|را‌ی‌گیری در۶۰درصد شعب«الکترونیکی»انجام می‌شود

رئیس ستاد انتخابات کشور در گفت‌وگو با تسنیم درخصوص آخرین تمهیدات این ستاد برای برگزاری دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی توضیح داد. - اخبار سیاسی -

گروه سیاسی خبرگزاری تسنیمـ هادی دارابی: انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری، جمعه 11 اسفندماه 1402 در سراسر کشور برگزار و 88 کرسیِ مجلس خبرگان با انتخابِ مردم تعیین تکلیف شد ولی سرانجام 290 کرسیِ مجلس دوازدهم به دور دوم رسید.

طبق اعلام ستاد انتخابات کشور، جمعه‌ی آتی(21 اردیبهشت 1403) در 22 حوزه‌ی انتخابیه در 15 استان کشور مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی برگزار می‌شود تا 45 صندلیِ باقی‌مانده‌ی ساختمان بهارستان تکمیل شود.

از جمله موارد قابل توجه در این دور از انتخابات، برگزاریِ انتخاباتِ تمام‌الکترونیک در 8 حوزه از جمله تهران، تبریز و برخی دیگر شهرهاست.

پیرامون آخرین اخبار از انتخابات مجلس دوازدهم و هم‌چنین تمهیدات وزارت کشور برای برگزاری این رخداد ملی، با سید محمدتقی شاهچراغی معاون سیاسی وزیر و رئیس ستاد انتخابات کشور که برای بازدید به خبرگزاری تسنیم آمد، به‌گفت‌وگو نشستیم.

متن این مصاحبه به‌شرح زیر است:

تسنیم: رهبر معظم انقلاب ابتدای سال گذشته ورود زودهنگامی به بحث انتخابات داشتند و چهار راهبرد مشارکت، سلامت، امنیت و رقابت را درباره انتخابات مجلس دوازدهم و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری ترسیم کردند. این راهبردها به چه میزان در انتخابات 1402 عملیاتی شد؟

شاهچراغی: از همان روزی که مقام معظم رهبری در سخنرانی ابتدایی سال 1402 نسبت به چهار راهبرد اشاره فرمودند، ستاد انتخابات این موارد را در دستورکار قرار داد. تلاش دشمن در ابعاد مختلف در حوزه‌های مختلف سیاسی، اقتصادی، امنیتی در جهت ناامیدی مردم و عدم حضور در صحنه و هم‌چنین برگزاری انتخابات بدون سلامت و امنیت بود.

همه تلاش‌ها در راستای راهبردهای چهارگانه‌ی ترسیمیِ رهبر معظم انقلاب آغاز شد و ادامه پیدا کرد و بنده معتقدم این اتفاق افتاد. مقام معظم رهبری بعد از انتخابات در دیدارهای مختلف به موضوع انتخابات، حضور مردم، امنیت و سلامت انتخابات و رقابت خوب اشاره داشتند.

قطعاً با گذر زمان، بررسی‌ها صورت می‌گیرد که چه اقداماتی در حوزه اجرا اتفاق افتاده و چه نیازمندی‌هایی در ادامه‌ی کار وجود دارد که باید در دوره‌های بعد یا حتی در دور دوم شرایط را بهتر از گذشته فراهم کنیم. طبیعتاً باید رشد داشته باشیم و نمی‌توانیم در گذشته بمانیم اما در مجموع، مسیر درست و با نهایت دوربینی و نگاه به افقی که رهبری معظم ترسیم کردند دنبال می شود.

تسنیم: یکی از نوآوری‌ها که در این دوره از انتخابات رخ داد، برگزاری انتخاباتِ تمام‌الکترونیکی بود؛ در ادوار گذشته شاهد بودیم از 25 فرآیند انتخابات، یکی-دو مورد غیرالکترونیکی انجام می‌پذیرفت اما در این دوره مشاهده کردیم که در مرحله اول در آبادان، ملایر، قم، رشت و خمام انتخابات تمام‌الکترونیک برگزار شد. در دور دوم هم قرار است در 8 حوزه از جمله تهران این نوع از انتخابات را شاهد باشیم؛ آموزش‌ها در این زمینه چطور بوده؟ اقشار مختلفی از جامعه با این موضوع روبرو بشوند، چه تدابیری در این زمینه داشته‌اید؟

شاهچراغی: این اتفاق جدیدی بود که البته مقدمات زیادی هم در بر داشت که با انجام تمامی پیش‌بینی‌های اجرایی شد. مرحله‌ی نهاییِ رأی دادن به شیوه‌ی الکترونیک به مراتب راحت‌تر از نوشتنِ دستی بر روی تعرفه است. ضمن اینکه سهولت اخذ رای از مردم، سرعت عمل در شمارش آرا، دقت بالاتر و اشتباهات کمتری هم رخ می‌دهد. هم‌چنین این شیوه کاهش هزینه‌ها و صرفه‌جویی را با خود همراه خواهد داشت و شمارش بالای آرا هم با سرعت بیشتری و اعلام نتایج سریع تر انجام می‌شود.

تهران 30 کرسی در مجلس دارد که برگزاری انتخابات به شیوه‌ی سابق زمان‌بر است و بعضاً تا دو-سه روز طول می‌کشد. بعد از بررسیِ برگزاری انتخابات الکترونیک در مرحله اول، با شورای نگهبان به توافق رسیدیم که در مرحله دوم در تهران انتخابات الکترونیک داشته باشیم. در این 8 حوزه‌ای که انتخابات الکترونیک دارند، حوزه‌های بزرگی از جمله تهران و تبریز هم هستند و در مجموع، حدود 60 درصد از شعب أخذ رأی، تمام‌الکترونیک است.

تسنیم: شمارش آراء را که دستگاه انجام می‌دهد و فقط به‌نوعی تجمیع آراء بعد از پایان رأی‌گیری رخ می‌دهد...

شاهچراغی: بله. تهران بزرگترین حوزه‌ی انتخابیه کشور است و 30 کرسی در مجلس دارد. برای انتخابات الکترونیک در تهران در مرحله اول بحث و گفت‌وگوها صورت گرفت اما همه‌ی ابعاد روشن نبود. زمانی که دور اول را برگزار کردیم، گزارش‌های مردمی و فنی نشان داد که این راه سهل‌تر و بهتر بوده، قابل رصد و شفاف است و رأی افراد هم مخفی است و هیچ‌کس خبر ندارد که چه کسی به چه نامزدی رأی داده است.

شیوه‌ی رأی‌دهی الکترونیک به این صورت است که فرد بعد از احراز هویت، یک کارت دریافت می‌کند و آن را بر روی دستگاه قرار می‌دهد که به‌عنوان مثال در تهران، 32 نام و کد برای او به نمایش در می‌آید تا او هر میزان را تا سقف 16 نفر را انتخاب کند. سپس دکمه‌ی ثبت را لمس می‌کند و بعد، برای بار دوم که انتخاب و اسامی نهایی شد، رأی خود را ثبت می‌کند و لیست اسامی را که بر روی یک کاغذ در داخل دستگاه چاپ شده، رویت می‌کند و رأی به داخل صندوق می‌افتد.

تسنیم: با توجه برگزاری انتخابات الکترونیک در دور اول و دوم این دوره از انتخابات، چه زمانی در سراسر کشور انتخابات الکترونیکی برگزار می‌شود و آیا انتخاباتِ بعدی به‌این شکل خواهد بود؟

شاهچراغی: در کشور ظرفیت‌های خوبی در حوزه‌های فنی، دیجیتال الکترونیک داریم. قطعاً به‌دنبال این هستیم که از ظرفیت‌های داخلی استفاده و شرایط را فراهم کنیم. اما درباره اینکه به مرحله‌ی بعد برسد یا نه، باید فرآیندهایی قانون طی شود. ما بر این باور هستیم که ظرفیت و امکان اجرای انتخابات تمام الکترونیک در در همه کشور وجود دارد.

قانون در این انتخابات می‌گوید که در مرحله‌ی اول، یک‌هشتمِ حوزه‌های دارای بیش از دو کرسی امکان الکترونیکی شدن را دارد که 4 حوزه در دور قبل، الکترونیکی بود. هم‌چنین بر اساس نظرات مردم و مجریان جمع بندی شده که بسیار رضایتمند بودند. امیدواریم فرصت و ظرفیت فراهم شود که در همه حوزه‌ها و حتی شاید با شیوه‌های کامل‌تر و با سهولت بیشتر نسبت به آن چیزی که انجام شده، بتوانیم کار را انجام دهیم.

تسنیم: در شعبی که رأی‌گیری الکترونیکی انجام می‌شود، تعرفه کاغذی نیست؟ احیاناً احتمال داده‌اید اگر به هر علتی مشکلی پیش آمد و قطعی صورت گرفت، راهکاری داشته باشید؟

شاهچراغی: صندوق‌های رأی الکترونیک، برخط نیست که اگر اینترنت نباشد دچار اختلال شود اما طبق قانون، حتی برای حوزه‌هایی که انتخابات تمام‌الکترونیکی هستند، تعرفه هم پیش‌بینی شده که در شرایط خاصی که احیاناً اگر دستگاه از کار بیفتد یا مشکل فنی مکانیکی رخ دهد، تحت شرایطی خاص و با هماهنگی شورای نگهبان و ناظر و ... رأی را به‌صورت دستی أخذ می‌کنیم.

ما برای تهران به‌طور میانگین به‌ازای هر شعبه‌، 4 صندوق الکترونیکی پیش‌بینی کردیم یعنی همزمان 4 نفر پشت دستگاه می‌توانند بایستند و رأی بدهند. ضمن اینکه 15 درصد پشتیبان هم در نظر گرفتیم که در نزدیک‌ترین نقاط به شعب تهران تقسیم‌بندی شده‌اند و مثلا اگر برای یک دستگاه در حوزه‌ای که شلوغ است اشکالی پیش آمد، در زمان مشخص کوتاهی، دستگاه به آنجا می‌رسد.

برای اطمینان، تعرفه را هم در نظر گرفتیم که کدهای امنیتی خاص دارد و برگ تعرفه‌ی رأی در مرحله اول، 11 کد امنیتی داشت و تمام پیش‌بینی‌های لازم را ترتیب داده‌ایم.

تسنیم: در دور دوم چه کسانی می‌توانند رأی بدهند؟ مثلاً اگر کسی که در تهران رأی داده، می‌تواند این مرحله در تبریز رأی بدهد؟

شاهچراغی: طبق قانون هر کسی که در هر حوزه انتخابیه‌ای رأی داده، می‌تواند فقط در آن حوزه انتخابیه رأی دهد و هم‌چنین کسی که در هیچ حوزه انتخابیه‌ای در مرحله اول رأی نداده، در همه هر حوزه‌ای که بخواهد می‌تواند رأی دهد. یعنی اگر کسی در حوزه انتخابیه تهران رأی داده، نمی‌تواند در حوزه انتخابیه دیگری رأی بدهد؛ چون اطلاعات افرادی که در حوزه انتخابیه تهران رأی داده‌اند در دستگاه ثبت شده است. هر کسی هم که رأی نداده و به هر دلیلی مایل است در هر شهری که مد نظر دارد، رأی بدهد، این امکان برای او فراهم است.

تسنیم: آیا شعب أخذ رأی که در دور اول فعال بودند، در مرحله دوم تغییر کرده است؟

شاهچراغی: تعیین شعب با هیئت‌های اجرایی انتخابات حوزه انتخابیه است؛ یعنی در حوزه انتخابیه تهران، هیئت اجرایی که از معتمدین هستند، آن‌ها مشخص می‌کنند که آیا تعداد شعب همان تعداد باشد یا کاهش یابد. و در بسیاری از حوزه ها همان‌تعداد شعب قبلی در این مرحله هم فعالیت دارند.

تسنیم: سه‌روز تا انتخابات مانده؛ ستاد انتخابات کشور برای مرحله دوم چقدر آمادگی دارد؟

شاهچراغی: ما بیش از یک‌ماه قبل از انتخابات اعلام کردیم که همین الان آماده هستیم. برای مرحله دوم، فارغ از اینکه نمی‌دانستیم که چه حوزه‌هایی به دور دوم می‌رود، آمادگی‌مان را حفظ کردیم. در همه ابعاد پیش‌بینی‌ها صورت گرفته و امیدواریم مثل مرحله اول که جمع‌بندی‌ها، فرمایشات مقام معظم رهبری و مجریان و ناظران که در دوره‌های قبل هم سابقه داشتند اذعان داشتند که یکی از بهترین دوره‌های انتخابات را در مرحله اول پشت سر گذاشتیم، برای مرحله دوم به همین روال پیش برویم. همه پیش‌‌بینی‌ها صورت گرفته،‌ اقلام و دستگاه‌ها به استان‌ها ارسال شده و شعب مشخص است، اعضا تعیین شده‌اند و کنترل‌های فنی انجام گرفته و آمادگی 100 درصدی داریم.

انتهای پیام/

حضور رییس ستاد انتخابات در خبرگزاری تسنیمحضور رییس ستاد انتخابات در خبرگزاری تسنیمحضور رییس ستاد انتخابات در خبرگزاری تسنیمحضور رییس ستاد انتخابات در خبرگزاری تسنیمحضور رییس ستاد انتخابات در خبرگزاری تسنیمحضور رییس ستاد انتخابات در خبرگزاری تسنیم حضور رییس ستاد انتخابات در خبرگزاری تسنیمحضور رییس ستاد انتخابات در خبرگزاری تسنیمحضور رییس ستاد انتخابات در خبرگزاری تسنیمحضور رییس ستاد انتخابات در خبرگزاری تسنیمحضور رییس ستاد انتخابات در خبرگزاری تسنیمحضور رییس ستاد انتخابات در خبرگزاری تسنیمحضور رییس ستاد انتخابات در خبرگزاری تسنیمحضور رییس ستاد انتخابات در خبرگزاری تسنیمحضور رییس ستاد انتخابات در خبرگزاری تسنیمحضور رییس ستاد انتخابات در خبرگزاری تسنیمحضور رییس ستاد انتخابات در خبرگزاری تسنیمحضور رییس ستاد انتخابات در خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • انتخابات البرز نیمه الکترونیک برگزار می‌شود
  • کلاهبرداری ۸ میلیاردی با لینک جعلی کالابرگ الکترونیک در عنبرآباد
  • خبر جدید یک نماینده مجلس در خصوص اصلاح سیاست‌های ارزی/ دولت و مجلس به توافق رسیدند؟
  • انتخابات مجلس|را‌ی‌گیری در۶۰درصد شعب«الکترونیکی»انجام می‌شود
  • طرح کالابرگ الکترونیکی دوباره اجرا می‌شود؟
  • طرح کالابرگ الکترونیکی مجدداً اجرا می‌شود؟
  • ۶۰ درصد صندلی‌های دور دوم مجلس به صورت الکترونیک انتخاب می‌شود
  • کالابرگ فجرانه سوم تا ۲۱ اردیبهشت ادامه دارد
  • تسویه دولت با فروشندگان طرح کالابرگ طی ۴ روز آینده
  • اگر کالابرگ خود را نگرفته اید، بجنبید!/ دولت دارد با فروشندگان اجناس کالابرگی تسویه می کند